کمپوست چیست؟

کمپوست چیست ؟ اصلاح خاک ؟ مواد آلی پوسیده ؟ کود ؟

اگر سوال هایی از این دست ذهن شما را هم مشغول کرده در مقاله زیر با ما همراه باشید:

” طلای سیاه ” نامی است که باغبانان و کشاورزان بعلت فواید فراوان کمپوست به کار می برند.

وقتی مواد ارگانیک (ضایعات مواد غذایی ،ضایعات گیاهی و حیوانی) به درستی تجزیه می شوند کمپوست بدست می آید.این ماده غنی از مواد مغذی است که می تواند برای غنی سازی خاک و رشد آن مورد استفاده قرار بگیرد.روند تجزیه در طبیعت زمان براست در حالی که ما می توانیم با ایجاد محیط ایده آل و به کارگیری تجهیزات مناسب سرعت تشکیل آن را بهبود بخشیم.

در واقع کمپوست فرآیندی است که برای تسریع در پوسیدگی مواد آلی با فراهم کردن شرایط ایده آل بدست می آید.مهم ترین عامل کمپوست سازی موثر، ایجاد یک محیط ایده آل برای رشد میکروارگانیسم ها است؛ دمای گرم ،مواد مغذی ، رطوبت و اکسیژن فراوان.

فرآیند تولید چرخه کمپوست شامل ۳ مرحله اصلی است :

مرحله اول

این مرحله تنها چند روز زمان می بردکه طی آن میکروارگانیسم های مزوفیلی که در دمای ۲۰ تا ۴۵ درجه سانتی گراد رشد می کنند، شروع به تجزیه فیزیکی ترکیبات زیست تخریب پذیر می کنند.طی این فرآیند گرما یک محصول فرعی طبیعی است که درجه حرارت تا ۴۰ درجه سانتی گراد افزایش می یابد.

 

مرحله دوم

این مرحله ممکن است چند روز تا چند ماه طول بکشد.در اینجا میکروارگانیسم های مزوفیلی به ترموفیلی تغییر می کنند و مواد آلی را تجزیه می کنند.درجه حرارت بالا باعث از بین رفتن پروتین ها ، چربی ها و کربوهیدرات های پیچیده می شود.در این مرحله دما به قدری افزایش می یابد که میتواند همه میکروارگانیسم های مفید را ازبین ببرد.تکنیک هایی نظیرهوادهی و چرخاندن به حفظ دما زیر ۶۵ درجه سانتی گراد کمک می کند.

مرحله سوم

این مرحله که بطور معمول چند روز تا چند ماه طول میکشد از زمانی شروع می شود که میکروارگانیسم های گرما زا از منابع موجود در ترکیبات استفاده می کنند.در اینجا با افت دما مواجه می شویم که همین به میکرو ارگانیسم ها کمک می کنند تا تجزیه مواد آلی باقیمانده را از سر بگیرند.

 

 

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *