باکتری های مفید خاک

 استفاده بی رویه از کودهای از شیمیایی,مواد آلی زمین های کشاورزی و اراضی قابل کشت را بطور قابل ملاحظه ای کاهش داده است.

استفاده از کودهای شیمیایی به منظور افزایش تولید,مشکلاتی از قبیل آلودگی منابع آبی,افت کیفیت محصولات کشاورزی و کاهش باروری خاک را به دنبال دارد.

آلودگی و تخریب خاک از جمله عواملی که مارا به استفاده هر چه بیشتر از کودهای ارگانیک واداشته است.

 نقش باکتری ها در خاک:

باکتری ها عمده ترین و مهم ترین گروه ریز جانداران خاک می باشند.ازتوباکتر,آزسپریلوم و تیوباسیلوس باکتری های  مورد استفاده در کودهای آذین کود می باشند.این باکتری ها عناصر غذایی را از فرم غیرقابل دسترس به قابل دسترس گیاهان تبدیل می کنند. این باکتری های مفید و مهم,در بسیاری از زمین های کشاورزی و منابع به طور طبیعی یافت می شود اما بدلیل استفاده از کودهای شیمایی,درصد آلی مواد خاک کاهش یافته و حضور این باکتری ها بسیار کم شده است.اثر گذاری این باکتری ها در یک سو می باشد. مهم ترین نقش ازتوباکتر و آزسپریلوم تثبیت نیتروژن مولکولی است. نیتروژن بیش از ۷۸% ترکیب گاز جو را داراست اما به این شکل قابل جذب برای گیاهان نیست.آزتوباکتر انواع اسید آمینه و ویتامین و هورمون های رشد را سنتز کرده و قابل استفاده برای گیاه میکند.

این باکتری ها هوازی بوده و شرایط بی هوازی را نمیتواند تحمل کند.از این رو درصد قابل ملاحظه ای از این باکتری در سطح خاک حضور دارند و در ریشه حضور چندانی ندارند.پس اضافه کردن کود حاوی این باکتری ها به رشد گیاه بسیار کمک می کند.

آزتوباکتر توانایی تولید آنتی بیوتیک و دیگر عوامل بازدارنده ی گیاهی را دارد.همچنن این باکتری توانایی خارج کردن عناصر سنگین نظیر سرب,نیکل و کادمیم ….را از فاضلاب های کشاورزی و صنعتی دارد.جیوه یکی از عناصر مضر برای سلامتی انسان و حیوان است که به دلیل احتراق ناقص یا دود کارخانه ها وارد محیط زیست میشود.ازتوباکتر قادر به تجزیه مواد آلی و معدنی جیوه نیز می باشد.

یکی از معیار های ازریابی سرمایه گذاری گیاهان زراعی,شاخص برداشت می باشد که با استفاده از کودهای مهر آذین کود به این مهم دست میابیم.چون کودهای این شرکت حاوی باکتری های آزتوباکتر و آزسپریلیوم می باشد.

اسید آمینه,اسید هیومیک و اسید فولیک موجود در این کودها همراه با باکتری های آزتوباکتر و آزسپریلوم ضمن برطرف کردن شوری خاک,افزایش جذب عناصر مختلف از طریق ریشه را داراست.

Originally posted 2017-03-25 12:14:19.

2 نظرات

  1. کاملا درسته.پژوهش های زیادی انجام شده در مورد فاضلاب های کشاورزی
    کشاورزان باید از کود های شیمایی کمتری استفاده کنند.زیرا به چرخه غذایی انسان برمیگرده

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *