لزوم مصرف کمپوست در زمین های کشاورزی

اصلی ترین مزیت استفاده از کمپوست کاهش مصرف آب است.

کود کمپوست نسبت به کود شیمیایی، مزایای زیادی دارد و استفاده از این کود در کشاورزی افزایش مقاومت گیاه به سرما،گرما و محرک‌های محیطی را در پی دارد. مواد آلی خاک قادر به جذب آب معادل دو الی پنج برابر وزن خود هستند، در مناطق خشک و نیمه خشک که کم‌آبی یکی از فاکتورهای اصلی در کاهش رشد گیاه محسوب می‌شود استفاده از کود کمپوست بسیار حائز اهمیت است.

کمپوست سرشار از مواد مغذی است و میکروب ارگانیسم های خاک را تقویت میکند که به رشد گیاه کمک میکند. کمپوست یک فرآیند طبیعی بازیافت مواد آلی مانند ضایعات گیاهی و حیوانی است.

کمپوست ، شبکه غذایی خاک را که از باکتری ها و قارچ های میکروسکوپی تشکیل شده است , انرژی می دهد. بسیاری از قارچها با ریشه های گیاهی مشارکت همزیستی ایجاد می کنند ، این امر باعث می شود که گیاهان بتوانند خود را با کارآیی بیشتری تغذیه کنند. تحقیقات نشان می دهد کمپوست توانایی گوجه فرنگی و سایر سبزیجات را در برابر بیماری های شایع تقویت می کند و باعث بهبود طعم و مزه و بوی آنها می شود. همچنین به خاک کمک می کند رطوبت را حفظ کند.

از طریق کمپوست شما توانایی باغ خود را در رشد گیاهان سالم افزایش می دهید و در عین حال حجم زباله خود را کاهش می دهید.

ساده ترین روش برای تمایز بین کمپوست و کود ، به یاد آوردن این نکته است: کمپوست خاک را تغذیه می کند و کود گیاهان را تغذیه می کند.

کود کمپوست به دلیل مزایای زیاد آن نقش مهمی در تولید محصولات ارگانیک و ایجاد کشاورزی پایدار دارد.

مزایای کود کمپوست:

  • مصرف کود کمپوست به دلیل ظرفیت بالای نگهداری آب و مواد غذایی، در خاکهای سبک مانند اسفنج عمل کرده و باعث کاهش مصرف آب و افزایش جذب عناصر غذایی می گردد. کمپوست ۲ تا ۵ برابر وزن خود میتواند آب را در خود نگه داشته و از هدر روی آن جلوگیری کند.
  • ذرات هوموس موجود در کود کمپوست، خاصیت جذب کنندگی بالایی دارد و مواد غذایی را جذب نموده و به مرور آزاد کرده و به آسانی در اختیار ریشه گیاهان قرار میگیرد.
  • کمپوست به دلیل رنگ تیره آن باعث جذب حرارت شده و خاک را گرم نگه می دارد که در مناطق سرد باعث افزایش سرعت رشد گیاه می گردد.
  • کمپوست حاوی عناصر غذایی ماکرو و میکرو مورد نیاز گیاه بوده و این مواد را به تدریج در دسترس گیاه قرار میدهد.
  • باعث افزایش فعالیت‌های بیولوژیکی خاک شده وحاصلخیزی خاک را افزایش می دهد.
  • کمپوست به دلیل خاصیت اسیدی خود، باعث جذب برخی از عناصر غذایی غیرمحلول شده و از فرسایش خاک جلوگیری میکند .
  • کمپوست علاوه بر افزایش عملکرد محصول، کیفیت محصول را نیز افزایش می دهد.
  • کمپوست همچنین باعث افزایش مقاومت گیاه در برابر عوامل بیماریزا می گردد.
  • کمپوست با افزایشهوموس و مواد آلی خاک بعضی از و آنزیمها و هورمونهای مورد نیاز گیاه را تامین می کند.
  • طی فرایند تولید کمپوست درجه حرارت آن به بالای ۶۰ درجه افزایش یافته و در این حالت بذور علف هرز، تخم حشرات و عوامل بیماریزا را از بین می برد.
  • از مهم ترین مزایای مصرف کود کمپوست تولید محصول ارگانیک می باشد، مصرف کود‌های شیمیایی باعث تجمع نیترات و دیگر عناصر مضر در محصولات کشاورزی می گردد.

 

اثرات کمپوست بر خاک:

  • کمپوست به دلیل وزن سبک آن وزن مخصوص ظاهری خاک را کاهش می دهد و به همین دلیل برای خاک‌های سنگین بسیار مناسب است.
  • با مصرف کمپوست PH خاک تنظیم می گردد و خاک های شور و قلیایی تا حدودی اصلاح می گردد.
  • کمپوست شرایط توسعه ریشه را در خاک فراهم میکند.
  • همانند یک بافر مانع از تغییر اسیدیته خاک می شود.
  • کمپوست به شکل گیری مناسب خاک دانه کمک خواهد کرد.
  • باعث کاهش چسبندگی خاکهای سنگین شده و مقاومت خاک را در زمان آماده سازی زمین کشاورزی در مقابل ماشین آلات کاهش می دهد و عملیات زراعی با مصرف انرژی کمتری صورت میگیرد.
  • کود کمپوست به دلیل افزایش تخلخل خاک باعث افزایش نفودپذیری و تهویه خاک می گردد.

 

 

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *