انواع کود

یک باغبان یا کشاورز خوب از اهمیت کود خوب آگاه است.شناخت اینکه کدام کود به بهترین وجه پاسخگوی نیاز گیاهان شما می باشد ، در رشد حداکثری باغ شما کمک می کند.نیاز های غذایی در محصولات زراعی ، محل و حتی در چرخه رشد محصول تغییر می کند  که با آگاهی از این نیازها به رشد هر چه بهتر گیاهان کمک می کنیم.

 

کود ماده ای است که به منظور تامین مواد مغذی ، افزایش بازده محصولات زراعی و بهبود کیفیت محصول بطور مستقیم یا غیر مستقیم مورد استفاده قرار می گیرد.

کودهایی که بطور مستقیم مصرف می شوند مواد مغذی لازم را برای محصولات زراعی فراهم می کنند.از جمله کودهای آلی، NPK  ، کودهای ترکیبی  و کودهای میکرو عناصر

کود بر اساس مواد مغذی که در اختیار گیاهان قرار می دهد به ۲ دسته معدنی و ارگانیک تقسیم بندی می شود.

منبع مواد معدنی از سنگهای معدنی است و منبع کود مواد ارگانیک از بازیافت فضولات و پس ماندهای حیوانی ، گیاهی و ارگانیسم های زنده در طبیعت یافت می شود.

 

انواع کود:

۱-  کود شیمایی ( معدنی)

 

۲-  کود آلی ( ارگانیک

 

۳-  کود زیستی ( بیولوژیک)

 

کود شیمیایی :

این کودها حاوی یک یا چند عنصر مغذی برای رشد محصولات زراعی است که بوسیله مواد شیمیایی تهیه می شود ، که شامل کود نیتروژن ، کود فسفات ، کود پتاس و کود های ترکیبی است .

از مزایای کود شیمایی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

۱-دسترسی سریع گیاه به این کود

۲-حلالیت بیشتر در آب

۳-حجم کمتر

۴-یونیزه شدن بلافاصله پی از ورود به خاک

 

کود آلی :

کود آلی معمولا بعنوان کود دامی یا کود طبیعی شناخته می شود که عمدتا از حیوانات و گیاهان تهیه می شود.در صورت استفاده از کودهای آلی مواد کربنیکی زیادی برای رشد گیاه فراهم می شود که شامل اسید آمینه های آلی و عناصر مغذی است.این ماده نه تنها تعادل کامل از مواد مغذی را فراهم می آورد بلکه دارای اثر گذاری بسیار بالایی است . افزایش مقدار ماده آلی ،افزایش تولید میکرو ارگانیسم ها و بهبود خصوصیات  فیزیکی و شیمیایی خاک از دیگر مزیت های کود های آلی به شمار می رود.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *